Serviciile funerare din tara noastra, cu precadere firmele de servicii funerare din Bucuresti, sunt precum populatia care traieste aici. Serviciile funerare au fost privite in ultimii ani doar din prisma economico-financiara, toata lumea formandu-si ideea ca acest domeniu te poate ajuta sa te imbogatesti repede si sigur. Din nefericire, inexistenta unor reglementari clare dar si din credinta ca “lasa ba, ca merge s-asa” au aparut foarte multe firme de servicii funerare care datorita unor interese sau neputinte au pierdut din buchetul valorilor umane, ceea ce se mai poate numi omenie, din punctul meu de vedere, fundamentala acestui domeniu. Astazi cutia postala, cautarile pe google ori citirea unui articol de ziar in mediul online trebuie sa fie intotdeauna asezonata cu o reclama la o firma care promite o inmormantare gratis. Oare mai este ceva gratis astazi? Eu, as spune ca cel putin in ceea ce ma priveste, inca sunt dispus sa ofer gratis sprijinul si cunostiintele mele care tin de acest aspect teologic important pentru poporul nostru dar nu ca pot face inmormantari gratis. Aici este capcana si uraciunea unora care cred in pacaleala si nu in transparenta, in slabiciune si nu in profesionalism. Gratuitatea promisa este sustinuta
puternic, prin decontarea ajutorului de inmormantare, de catre casele de pensii si nu de catre un patron de firma de profil care isi incearca norocul prin felurite campanii ieftine de marketing.

Nu am venit in acest domeniul pentru scopuri pur financiare. Suntem in acest domeniu si ne ostenim sa
fim buni pentru ca am fost beneficiarii unor servicii “gratuite” oferite de o firma a unor oameni invechiti
in cele rele. Am promis atunci, dupa nefericitul si marcantul eveniment, ca vom incerca atunci cand ne vom permite sa facem ceva care sa nu semene cu ce am trait si care sa ajunga sa fie catalogat a fi decent, a fi transparent, a da dovada de profesionalismt, a fi corect si aproape de oameni. Suntem generatiile oamenilor insingurati pentru ca nu ne mai oferim decat “like-uri” si am uitat sa ne iubim, sa facem lucrurile bine impreuna si sa ne bucuram unii pentru reusita celorlalti, reusita care ne va crea si noua, la un moment dat, un confort.

Spuneam mai sus, in paragraful anterior despre o oarecare osteneala. Da, ea vine de la toate blaturile care exista in domeniu serviciilor funerare in general, de la toate interesele lugubre pe care oamenii acestia invechiti in cele rele nici nu se mai sfiesc sa le arate si sa le declare cu lejeritate si de care ne ferim, dar care ne fac mult rau furand startul. Spitalele colcaie de angajati ai pompelor funebre care impart oferte si “pachete funerare” pompoase si pline de “lucruri necesare” de care acesti oameni vor sa scape, fiind putin vandabile. Cimitirele sunt locurile in care specula si mojicismul, mizeria si prostia, furtul si inselatoria sunt incurajate si bine organizate de catre fel de fel de analfabeti cu burtile ticsite si cu cefele groase care fac ordine cu pumnul si cu smecheria. Groparii sar pe oameni si ii jecmanesc luandu-le si ultimul leut pentru niste servicii platite deja la administratia cimitirului, acuzand greutatea muncii, de parca ar fi acolo in urma unei condamnari si nu din voie proprie.

Va invitam la analiza, va invitam sa luati atitudine atunci cand va simtiti hartuiti de cei de care am amintit si nu va invitam la noi, pentru ca scopul acestui articol nu este acela de a face inca o data o publicitate ascunsa, dar dorim sa primiti ceea ce va trebuie si nu ceea ce vor altii sa va dea, dorim sa incercam impreuna sa scoatem la lumina acest domeniu, si sa devina si serviciile funerare in Romania asa cum se gasesc in tarile ceva mai bine organizate, in care totul se poate reduce la conceptul de decenta si bun simt. Oare persoanele noastre dragi care merg la Hristos, nu merita sa aiba aceasta trecere lina si normala? Haideti sa ne gandim si sa ne raspundem fiecare prin fapte.

Doamne ajuta!